“Bolile de sezon”, în scãdere în judetul Vaslui

0

REGRES… Vremea bunã din ultima perioadã a dus la o scãdere a numãrului de persoane diagnosticate cu infectii acute ale cãilor respiratorii (IACRS) si cu pneumonii. Dacã în perioada 22-28 octombrie, în evidentele Directiei de Sãnãtate Publicã (DSP) Vaslui se aflau 1.395 de cazuri de boalã, în perioada 29 octombrie- 4 noiembrie numãrul cazurilor a scãzut cu 180, ajungând la 1.215 bolnavi.

În sãptãmâna 29 octombrie – 4 noiembrie, 1.215 vasluieni au ajuns la medic cu diverse afectiuni respiratorii, mai putini decât în sãptãmâna anterioarã, când au fost 1.395 de persoane bolnave. Ponderea cea mai mare a “bolilor de sezon” au avut-o infectiile acute ale cãilor respiratorii superioare (IACRS) – 1.040 de cazuri, dintre care 42 au fost internate (35 dintre acestea fiind copii, cu vârste între 0 si 14 ani). Alti 175 de vasluieni au ajuns la medic cu pneumonie, iar 43 de cazuri au avut nevoie de îngrijire spitalizatã. Potrivit reprezentantilor de la Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, în perioada 22 octombrie – 4 noiembrie nu a fost înregistrat niciun caz de gripã.

Vasluienii se pot vaccina, gratuit, împotriva gripei

Judetul Vaslui a primit aproape 42.000 de vaccinuri împotriva gripei, pentru sezonul 2018 – 2019, iar pânã în prezent s-au vaccinat 16.639 persoane. Chiar dacã în ultimele douã sãptãmâni nu a fost raportat niciun caz de gripã la nivelul judetului nostru, reprezentantii Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui avertizeazã populatia asupra acestei boli. “Având în vedere necesitatea asigurãrii protejãrii populatiei expuse la risc crescut de a face gripã si complicatii ale acesteia, Directia de Sãnãtate Publicã informeazã populatia judetului Vaslui cã la nivelul cabinetelor medicilor de familie se desfãsoarã campania de vaccinare antigripalã gratuitã. Campania se adreseazã cu precãdere categoriilor de populatie cu risc crescut de îmbolnãvire, respectiv: persoane cu vârsta cuprinsã între 6 luni – 64 ani cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm bronsic si persoane cu infectii HIV. Gravidele, personalul medico-sanitar din unitãtile sanitare, persoanele rezidente în institutiile de ocrotire socialã sunt, de asemenea, vizate de campania de vaccinare antigripalã” au precizat reprezentantii DSP Vaslui. Pentru prevenirea îmbolnãvirilor de gripã, medicii mai recomandã sã evitati aglomerãrile umane si contactul cu persoanele bolnave. Este indicat spãlarea mâinilor tot timpul, mai ales dupã suflarea nasului si venirea în contact cu persoane bolnave. Persoana bolnavã trebuie izolatã de restul familiei într-o camerã corespunzãtoare din punct de vedere igienic.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/%e2%80%9cbolile-de-sezon%e2%80%9d-in-scadere-in-judetul-vaslui

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.