Au început lucrãrile la Monumentul Eroilor Neamului din Bârlad | FOTO

0

MONUMENT ASTEPTAT…Au fost demarate lucrãrile de amplasare a „Monumentului Eroilor Neamului”, care va fi postat în Zona „Cerbul de aur”. Monumentul în sine, realizat de sculptorul Constantin Crengãnis, este aproape de finalizare, motiv pentru care, în paralel, au demarat acum lucrãrile de amenajare a soclului. Acesta va sustine grupul statuar ce va fi închinat tuturor eroilor neamului românesc.

Bârladul nu are un monument al eroilor din Primul si al Doilea Rãzboi Mondial, asa cã, în 2016, s-a luat decizia sã fie ridicat un astfel de monument. La licitatia de oferte au participat patru artisti: profesorul si sculptorul bârlãdean Dorinel Filiche, Vlad Ciobanu – sculptor din Bucuresti, Constantin Crengãnis – sculptor Iasi, care a depus o solutie si o machetã din ipsos, si Aurel Vlad – sculptor Bucuresti. Din cele patru oferte depuse comisia de specialitate a ales pe cea propusã de autorul grupului statuar din fata Universitãtii de Medicinã si Farmacie Iasi, sculptorul Constantin Crengãnis. Macheta a fost expusã mai mult timp în holul principal al Primãriei Bârlad. Pentru studiu fãcut si machetele executate s-au scos din bugetul local 50 000 de lei, iar lucrarea în bronz ajunge undeva la 90 000 de lei. Monumentul Eroilor va fi amplasat la Cerbul de Aur, în spatiul verde de la intersectia cu strada Primãverii, lucrãrile pentru amplasare demarând de ieri..

„Dupã cum ne-am exprimat dorinta, existã toate premisele ca acest monument sã fie realizat si amplasat pânã pe data de 1 Decembrie 2018. Este, dupã cum se stie, unul din cele trei obiective culturale pe care mi le-am asumat în Anul Centenar 2018, alãturi de reabilitarea Casei Memoriale „Alexandru Ioan Cuza” si de realizarea Centrului de Informare si Documentare din perioada comunistã – Casa „Dej”. Mai sunt doar câteva detalii de pus la punct si intrãm în linie dreaptã cu toate cele trei obiective”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/au-inceput-lucrarile-la-monumentul-eroilor-neamului-din-barlad-foto

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.