Comunicat de presă – Garda de Coastă

0

2018-11-07 12:33:47

BULETIN INFORMATIV

Încălţăminte şi articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, articole vestimentare şi încălţăminte, în valoare de peste 3.910.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 06.11.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti. Administratorul societăţii comerciale este un cetăţean polonez, în vârstă de 54 de ani.

În urma controlului, au fost descoperite 6.240 articole vestimentare şi încălţăminte (ghete şi treninguri) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de aproximativ 3.914.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Cetăţean român cu mandat european de arestare, depistat la P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au depistat un cetăţean român, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare de către autorităţile române, pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În data de 07.11.2018, în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român I.I., în vârstă de 40 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vaslui, pasager într-un autoturism, înmatriculat în România.

Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei în cauză era emis un mandat european de arestare de către autorităţile române, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului, acesta fiind predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

COMPARTIMENTUL PURTĂTOR DE CUVÂNT

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2018/11/07/comunicat-de-presa-garda-de-coasta–206524

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.