Comunicat de presă – ITPF Iaşi

0

2018-11-06 15:30:15

BULETIN INFORMATIV

Doi bărbaţi depistaţi la braconaj cinegetic în zona de responsabilitate a S.P.F. Folteşti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat în zona de responsabilitate, doi bărbaţi care transportau cu un autoturism vânat pentru care nu deţineau autorizaţii de vânătoare.

În data de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Stoicani, un autovehicul cu farurile aprinse, care se deplasa pe câmp şi din direcţia căruia se auzeau focuri de armă.

Colegii noştri au interceptat autoturismul marca Dacia Duster, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Z.G., în vârstă de 57 de ani, alături de care se afla în acelaşi autoturism şi cetăţeanul român R.M., în vârstă de 75 de ani. La controlul autoturismului colegii noştri au descoperit în interiorul acestuia trei arme de vânătoare, 219 cartuşe de vânătoare, doi iepuri şi un fazan – morţi prin împuşcare.

În momentul în care lucrătorii noştri au verificat autorizaţiile de vânătoare, permisele de membru vânător şi permisele de port armă ale celor doi bărbaţi au constatat că vânatul găsit asupra lor nu era înscris în autorizaţiile de vânătoare prezentate la control.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare, vânătoarea la lumina farurilor sau a dispozitivelor de iluminare, prin utilizarea lor în timpul deplasării şi transportul vânatului dobândit.

Autoturismul, armele, cartuşele şi vânatul, în valoare totală de 38.090 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Armele şi cartuşele au fost predate Serviciul A.E.S.P. din cadrul I.P.J. Galaţi, iar vânatul a fost predat la A.J.V.P.S. Galaţi.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galaţi

Subinspector de poliţie CARP MĂDĂLINA

Autoturism radiat din circulaţie, descoperit în P.T.F. Sculeni

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la doi bărbaţi, unul din R. Moldova care conducea un autoturism marca Alfa Romeo, radiat din circulaţie de autorităţile din Germania, cel de al doilea, proprietarul mijlocului de transport.

În data de 06 noiembrie a.c., în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul din R. Moldova Z.A., în vârstă de 40 de ani, conducând un autoturism marca Alfa Romeo, pe care erau aplicate plăcuţe de înmatriculare germane. Bărbatul era însoţit de cetăţeanul ucrainean B.T., în vârstă de 36 de ani, proprietarul autoturismului.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că mijlocul de transport figurează ca fiind radiat din circulaţie de autorităţile din Germania, din data de 15.06.2018. Totodată poliţiştii de frontieră au mai stabilit faptul că numerele de înmatriculare sunt false.

Cu privire la cele constatate, B.T. a declarat că a cumpărat autoturismul, plătind suma de 500 de euro, de la un cetăţean polonez ale cărui date de identificare nu le cunoaşte. Acesta a mai adăugat că avea cunoştinţă despre faptul că pe autoturism sunt montate alte plăcuţe decât cele înscrise în certificatul de înmatriculare şi ştia că autoturismul în cauză este radiat din circulaţie de autorităţile germane, acest lucru fiindu-i adus la cunoştinţă de persoana de la care a cumpărat autoturismul.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

Urmărit internaţional, reţinut în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat cu dublă cetăţenie română şi maghiară, pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii, emis de autorităţile din Germania.

În data de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 17.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, un bărbat cu dublă cetăţenie (română şi maghiară), B.J., în vârstă de 31 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Ungaria.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, predare sau extrădare, emis de autorităţile din Germania, din data de 31 octombrie 2018, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Iaşi, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi:

Comisar de poliţie LAZĂR DENIS

Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit, ascunsă în portmoneul unui bărbat din R. Moldova, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, falsă.

În data de 06 noiembrie a.c., în jurul orei 03.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, ca pasager într-un autocar, cetăţeanul din R. Moldova Boris P., în vârsta de 53 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în portmoneul lui Boris P., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză este fals total.

Cu privire la cele constatate, Boris P. a declarat că a procurat documentul de la un conaţional ale cărui date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 250 euro, cu scopul de a-şi găsi mai uşor un loc de muncă în Franţa.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

La volan, cu permisul de conducere suspendat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, depistat la controlul de frontieră la volan, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

În data de 06 noiembrie a.c., în jurul orei 03.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Tudor B., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, Tudor B. a prezentat şi un permis de conducere eliberat de autorităţile române, valabil pentru categoriile AM, B1, B, C1, C, D1, D, BE, C1E, CE, D1E, DE, Tb.

Colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora s-a stabilit că Tudor B. a fost sancţionat contravenţional, reţinându-i-se permisul de conducere R. Moldova.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:

Subcomisar de poliţie MIRICĂ IRINA

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi

Comisar de poliţie LAZĂR DENIS MIHAELA

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2018/11/06/comunicat-de-presa-itpf-iasi–206041

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.