ŞTIRILE AMIEZII BUCUREŞTI – 5 NOIEMBRIE

0

2018-11-05 13:00:36

*** Comitetul Executiv Naţional al PSD, în care se vor decide mai multe excluderi din partid, se desfăşoară la Parlament.

* Înaintea CExN, preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat că urmează o şedinţă “neplăcută”, în cadrul căreia se va propune încheierea perioadei în care ”colegi de partid au uneltit, au negociat, pentru ca Guvernul PSD să pice”. El a venit la şedinţă cu două valize. “Prima este cu gogoşi de la Rise Project, pe care le lăsăm aici. A doua valiză – ştiţi că sunt din Teleorman, am găsit în fundul curţii o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA”, a precizat Dragnea.

* Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat că nu va pleca din PSD, chiar dacă va fi dat afară de preşedintele partidului, şi a adăugat că are sprijinul colegilor din organizaţia Dâmboviţa şi al celor care au semnat scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea.

* Dumitru Buzatu, preşedintele organizaţiei PSD Vaslui, a declarat că nu va vota pentru nicio excludere din partid dacă va exista o astfel de propunere în cadrul Comitetului Executiv Naţional. ”Motivul pentru care a fost convocat CEx-ul a fost altul”, a arătat acesta.

* Şi primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a anunţat că se va opune, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, excluderii unor colegi de partid, dacă se va pune această problemă, şi a adăugat că, de fapt, “nici nu poate fi vorba despre excluderi”, pentru că “delictele de opinie nu se sancţionează într-o lume civilizată”.

*** Accesul la justiţie este garantat în România, oricine are dreptul să se adreseze unui judecător dacă este nemulţumit, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, după ce procurorul general Augustin Lazăr a depus o acţiune în contencios administrativ prin care cere suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie. “În România, accesul la justiţie este garantat pentru orice persoană, deci fiecare, dacă e nemulţumit – şi sigur că dânsul este nemulţumit -, are dreptul să se adreseze unui judecător. Sigur că problema este să nu abuzăm de dreptul acesta, deşi, din păcate, mulţi abuzează”, a afirmat Toader.

*** Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 3 decembrie judecarea dosarului DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în prima instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Liviu Dragnea nu a venit la proces, el fiind reprezentat în sala de judecată de doi avocaţi. Apărătorii a trei dintre inculpaţi, printre care şi ai lui Liviu Dragnea, au depus la acest termen motivele pentru care au declarat apel împotriva deciziei de condamnare. Ceilalţi avocaţi au solicitat amânarea procesului, pentru a putea studia acele motive de apel, instanţa stabilind un nou termen pentru 3 decembrie.

*** Muzeul “Victor Babeş”, din componenţa Muzeului Municipiului Bucureşti, reintră în circuitul muzeal pe data de 23 noiembrie, refăcut după o perioadă în care a fost închis pentru reamenajare, începând cu luna august 2017. Aceasta este a doua instituţie muzeală, după Vila Dr. Nicolae Minovici, care se redeschide în acest an. AGERPRES/(redactor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

Sursa: https://www.agerpres.ro/social/2018/11/05/stirile-amiezii-bucuresti-5-noiembrie–205175

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.