Consiliul Județean își schimbă mobila

0

Consiliul Județean Vaslui organizează, în sfârșit, o licitație pentru achiziționarea de mobilier. Până acum angajații îi datorau totul… tovarășului: birorurile, scaunele, dulapurile provin de când Palatul Administrativ, adică anii 1970. Șefii au avut grijă de etajul întâi, unde au birourile și unde totul e nou și impecabil, iar celelalte paliere sunt un muzeu al Epocii de Aur…

De-a lungul ultimilor anii, șefii Consiliului Județean (CJ) Vaslui au alocat sume importante pentru unele investiții în clădirea Palatului Administrativ. Nici nu s-au uitat la bani când a venit vorba despre schimbarea ușilor și a birourilor președintelui și celor doi vicepreședinți: au apărut mese și biblioteci noi în încăperile care îi găzduiesc, ferestre, mochete, pardoseală, iar hărțile de pe pereții lor sunt strălucitoare. Investițiile comandate de șefi au coborât apoi către scările dintre etajul întâi și parter, pe care le urcă invitații și unde s-au schimbat machete și s-a văruit, iar apoi la parter, unde funcționează Registratura și totul este nou și curat. Ultima investiție importantă la CJ Vaslui a fost la Sala de ședințe, unde s-a schimbat totul: machete, mese, scaune, iluminat, instalație de sonorizare, s-au cumpărat proiectoare video. Totul este nou și impecabil.

Dacă urci însă la nivelele superioare… cobori în timp. Birourile, podelele, ușile, cuierele sau măsuțele, telefoanele sau hărțile din birourile angajaților sunt cele din 1975, anul dării în folosință a clădirii. Ultima investiție pentru angajați a constat în niște scaune, probabil din niște motive foarte obiective care țineau de șira spinării unor nefericiți angajați. Pe holurile de la etajele trei sau patru podelele îți trosnesc sub tălpi, iar totul e vechi și ponosit: sinistre fișete de tablă vopsite în bronz, caracteristice perioadei comuniste, hărți șterse în care Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste și Iugoslavia continuă să fie vecinele Republicii Socialiste România.

În fiecare an, la semnarea contractului colectiv de muncă, sindicatul cere și alocarea unor fonduri pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților. În fiecare an a și primit satisfacție, prin includerea în mod formal a unor prevederi bugetare. Însă doar atât.
Abia acum conducerea a făcut primii pași spre organizarea unei licitații pentru achiziționarea de mobilier și pentru alții, nu numai pentru șefii cei mari. Probabil că a venit rândul șefilor de direcții ale CJ Vaslui și adjuncților, pentru că în invitația de depunere a ofertelor sau caietul de sarcinii nu se spune cine sunt fericiții destinatari ai celor 24 de birouri cu trei sertare, 30 de dulapuri pentru documente, trei dulapuri pentru copiatoare, trei dulapuri simple și 13 cuiere. Prețul de pornire al viitoarei licitații este de 51.440 lei, fără TVA.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.