În cadrul Bursei locurilor de muncă organizata astăzi, 19 octombrie 2018, de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, persoanele care doresc să se angajeze au avut de ales dintr-un număr de 260 locuri de muncă puse la dispoziţie de 38 agenţi economici din judeţ. Acţiunea s-a desfăşurat concomitent în Vaslui (în Vaslui la sediul Centrului Judeţean de Resurse pentru Asistenţă Educaţională, strada Donici, nr. 2) Bîrlad (sediul Cercului Militar, strada 1 Decembrie, nr.25) şi Huşi (Casa Armatei, strada General Teleman, nr. 6), începând cu ora 900.
Acţiunea fost organizată cu scopul de a veni, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor care nu au avut posibilitatea selecţionării personalului necesar activităţilor din cadrul firmei. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă fiind gratuită.
Din cei peste 1265 de agenţi economici din judeţ contactaţi de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forţă de muncă, au confirmat participarea la bursă 38 care au oferit 260 locuri de muncă vacante (la Vaslui 16 firme au oferit 90 locuri de munca, la Bîrlad 7 firme – 140 posturi şi la Huşi 15 firme – 30 posturi). Dintre acestea 17 se adresează persoanelor cu studii superioare şi 243 persoanelor fără studii superioare.
Printre meseriile cele mai solicitate se numără – pentru persoanele cu studii superioare : inginer mecanic, inginer chimist, economist, iar pentru persoanele fără studii superioare oferta este formată din: vanzator, strungar, lacatus mecanic, electrician, agent vanzari, confectioner şi altele.
In baza protocolului încheiat intre Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale si Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, la Bursa locurilor de munca au participat şi 246 de elevi ai claselor terminale din cadrul a 7 unitati de invatamant din judeţ, acţiunea organizata de AJOFM Vaslui oferindu-le viitorilor absolvenţi posibilitatea unui prim contact cu piaţa muncii.
In baza protocolului incheiat cu Penitenciarul Vaslui la bursa locurilor de munca de anul acesta au participat si 14 persoane private de libertate.
Rata somajului la 31 septembrie 2018 in judetului Vaslui este de 8.33 %.

În acest sens, mulţumim tuturor agenţilor economici pentru sprijinul acordat, în demersul iniţiat de AJOFM Vaslui, de a veni cu soluţii concrete, reale pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

AJOFM Vaslui – Biroul de presă

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.