Cinematograful “Dacia” din Husi, faza disputelor în CL Husi!

0

CONTRE… Desi s-au adunat pentru o cauzã care ar trebui sã fie comunã, mai exact reabilitarea cinematografului “Dacia”, alesii municipiului Husi nu au reusit sã se înteleagã. Primarul Ciupilan a anuntat cu entuziasm în aceste zile cã este aproape sã obtinã 11 milioane de lei pentru reabilitare, însã liberalii s-au arãtat sceptici. “Suntem într-un moment de campanie electoralã PNL. Ultima temã de campanie a fost cinematograful si de aceea sunt oleacã supãrati”, a replicat primarul Ciupilan.

Executivul local a arãtat entuziasm pentru proiectul care, spune primarul Ioan Ciupilan, va putea aduce la Husi peste 11 milioane de lei, pentru reabilitarea cinematografului “Dacia”. Obiectiv-simbol al husenilor nostalgici, cinematograful a ajuns, de ani de zile, o dãrãpãnãturã, abandonatã chiar în centrul urbei. Reabilitarea lui si transformarea într-un reper cultural a fost, de-a lungul ultimelor luni, obiectivul declarat al tuturor politicienilor. Dar de la declaratii, pânã la fapte mai este mult. Primarul Ciupilan a vrut sã puncteze primul, astfel cã, în sedinta de ieri, a venit cu proiectul prin care se aprobã documentatia tehnico-economicã pentru investitia numitã “Reabilitare, Modernizare si Dotare Cinematograf Dacia din municipiului Husi”, dar si cu cel de predare cãtre Ministerul Dezvoltãrii a amplasamentului situat în strada General Teleman nr. 15. Ambele initiative, a spus primarul, sunt semnul clar cã de aici si pânã când finantarea va fi primitã, nu mai este mult.

“Înseamnã cã nu vrem sã facem nimic în acest oras“

Liberalii s-au îndoit de demersurile executivului, stârnind indignarea primarului Ciupilan. “Dacã numai criticãm, atunci nu stiu… Înseamnã cã nu vrem sã facem nimic pentru acest oras“, s-a supãrat alesul. Consiliera Cãtãlina Popa a replicat: “Eu voiam sã vãd, dacã în afarã de acest telefon cu “sãrã’mâna, vã iubesc” avem si o confirmare din partea CNI”, a solicitat aceasta. Un functionar al Primãriei s-a ridicat sã explice: “Noi avem o adresã din momentul în care am depus cererea, avem o adresã de la CNI în momentul în care ei ne transmit documentele care trebuie depuse la proiect. Acest proiect va intra într-o comisie de avizare, dar pentru a fi complet, ne-au solicitat aceste hotãrâri de la dumneavoastrã. Probabil cã, în urma acestor hotãrâri, vom primi un aviz de la ei”, a spus functionarul.

Despre încredere, neîncredere si suspiciuni!

“Deci suntem într-un moment de campanie electoralã PNL. Probabil cã nu mai au altã temã de campanie, ultima a fost cinematograful si de aceea sunt oleacã supãrati. (…) Cã asta stim noi sã facem! Hai sã aruncãm cu bete în ochii celor care muncesc! Nicio problemã. Fiecare face cum îl duce capul si cum doreste. (…) Dar dacã o sã continuãm în toate sedintele sã ne certãm, sã scoatem în evidentã cât de destepti suntem unii sau altii, nu facem decât sã pierdem încrederea celor din oras. Uite, dom’ne, ãstia se duc acolo, ca sã se certe, dar sã facã ceva constructiv, nu”, a spus, supãrat, primarul.

“Pentru faptul cã am îndrãznit sã pun niste întrebãri legate de proiect, înteleg cã pozitia mea este obstructionat în mod constant în Consiliu Local. Spuneti sã avem încredere, dar încrederea se câstigã, nu se cerseste”, nu s-a lãsat nici consiliera Popa. “Tonul pe care vã adresati, doamnã, este unul de superioritate fatã de noi. Totul este suspiciune la dumneavoastrã, asta este”, a reactionat primarul Ciupilan.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/cinematograful-%e2%80%9cdacia%e2%80%9d-din-husi-faza-disputelor-in-cl-husi

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.