În statia de autobuz de la Central, Leon te ispiteste cu un covrig cald de un leu

0

DATI NÃVALÃ…Cifrele magice de la covrigãria Leon, din statia de autobuz de la Central, sunt: 1, 4, 5 si 8. Nu vã temeti, nu sunt notele de la scoalã si nici numere cu care sã rezolvati probleme complicate de matematicã. Sunt preturile cu care poti cumpãra, de la cea mai nouã simingerie din oras, un covrig sau un meniu cu un suc la pachet, ori ceva mai sofisticat, cum ar fi pizza cu suc, dacã mamele grãbite au uitat sã lase pe masã prânzul copiilor care vin înfomentati de la scoalã.

Scoala începe un pic mai devreme, dupã ce un ministru trecãtor, dintr-un exces de zel, a crezut cã-i o virtute sã furi, din vacanta copiilor, câteva zile. Însã scolarii si elevii nu trebuie sã fie tristi. În statia de autobuz de la Central, îi asteaptã simingeria Leon, cu pizza, covrigei calzi si merdenele, care te face sã uiti pe moment cã scoala din nou a început. Mirosul covrigilor calzi, dar si miresmele emanate din cuptorul de pizza te face sã visezi cã încã mai esti pe o plajã însoritã sau în cerdacul unei pensiuni din înaltul muntilor. Deschisã de putin timp, proprietarul covrigãriei de la Vaslui si-a propus sã vinã cu o ofertã adaptatã pentru Vaslui, chiar dacã patiseria sa face parte dintr-un lant mai mare de astfel de covrigãrii, ce are reputatia preparãrii unor produse de lux, adicã mai scumpe. “Mi-am dorit mult sã aduc acest brand la Vaslui. Produsele sunt foarte bune si populare în Ardeal. Multi mi-au zis cã n-am sã reusesc cu ele la Vaslui, fiindcã gama de patiserie e consideratã în tarã una de lux, cu preturi pe mãsurã. Eu însã m-am încãpãtânat si am adus-o în oras, iar preturile le-am dat jos. Ratiunea a fost simplã. Vasluienii meritã sã se înfrupte cu produsele care fac furori în Ardeal, la preturi moldovenesti. Faptul cã spatiul gãsit pentru simingerie a fost chiar în cea mai mare statie de autobuz din oras, unde vin elevi multi si oameni din mediul rural, a fost al doilea motiv care m-a determinat sã cobor preturile, fãrã sã fac niciun rabat la calitate. Odatã cã nu poti, dar nici nu-ti permiti. Astãzi, clientii sunt foarte exigenti. Asa cã, mai sãnãtos e sã strângi pic cu pic si în mod constant un profit, decât sã te hapsânesti la un câstig mare, dar rar”, a declarat proprietarul covrigãriei, un tip modest care pare mândru cã a reusit sã vinã cu o ofertã onestã în fata vasluienilor.

Ce poti cumpãra de la Leon, dacã ai putini bani de buzunar

Cu 4 lei poti cã cumperi un covrig cu susan sau cu mac si sã bei o rãcoritoare carbogazoasã la 0,5 l, fiindcã pretul celui mai popular produs de la Leon este de un leu. Pizza, însã, este piesa de rezistentã a covrigãriei. O felie costã 5 lei, iar cu un suc la pachet pretul urcã la 8 lei. “Am fãcut în asa fel calculele, ca elevilor sã le mai rãmânã bani si pentru un bilet de autobuz, din banii de buzunar primiti zilnic. Stiu cã cea mai mare bucurie a copiilor, dupã ce ies de la scoalã, e sã mãnânce un covrig cald si eu asta le ofer la Leon, la pretul de un leu. Pentru cei care servesc masa când se întorc pãrintii de la serviciu, m-am gândit sã-i ispitesc cu un meniu care sã le tinã de foame pânã când mama vine de la serviciu si-i strigã la masã, adicã o felie de pizza si un lapte bãtut”, a mai spus proprietarul covrigãriei. (Lucian Timofticiuc)

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/in-statia-de-autobuz-de-la-central-leon-te-ispiteste-cu-un-covrig-cald-de-un-leu

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.