Accidentul teribil a avut loc pe 22 martie 2017 în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Andrei Robert Dediu, elev în clasa a III-a la Şcoala ”Mihail Sadoveanu”, se îndrepta de la cursuri spre casă când a fost surprins de autoutilitara scăpată de sub control.

Tocmai traversase strada şi se deplasa pe trotuar unde a fost prins sub roţile dubiţei şi târât într-un şanţ. 

În urma impactului dramatic, băiatul a fost pur şi simplu zdrobit, medicii fiind sceptici în privinţa şanselor de supravieuire. Faptul ca accidentul s-a produs peste drum de spital si copilul a fost transportat imediat în sala de operaţii a fost şansa care i-a salvat viaţa. Transportat ulterior la Iasi, victima a fost supus altor interventii chirurgicale, iar recuperarea lui a fost considerata de medici una uimitoare.

Accidentul teribil a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Cu ghiozdanul în spate, băiatul a fost filmat în timp ce traversează strada pe trecerea de pietoni, continuându-şi deplasarea pe trotuar.

La un moment dat, şoferul unei autoutilitare care se deplasa aparent cu viteză spre ieşirea din oraş, a tras dreapta de volan, în momentul în care a observat că maşina care circula în faţă s-a oprit şi face o manevră la stânga. A reuşit să evite impactul cu autoturismul condus de o femeie de 56 de ani din Vaslui, însă a lovit bordura şi a pierdut controlul asupra direcţiei.

Autotutilitara, condusă de un bărbat de 40 de ani, a pătruns pe trotuar. Băiatul de 10 ani a fost lovit în plin şi târât între roţi în şantul unde autoutilitara a rămas suspendată. Trecătorii au încercat să scoată copilul, care abia respira, însa poziţia maşinii era precară şi se putea prăbuşi. Îngrozit de ce se putea întampla pâna la sosirea echipajelor de la Descarcerare, un bărbat s-a bagat sub dubă, cu riscul propriei vieţi, şi a reuşit să tragă copilul pe asfalt, unde l-au preluat medicii.

Anchetă tergiversată, termenele stabilite de instanţă, ignorate

Deşi au avut la dispoziţie întreg firul accidentului filmat anchetatorii din Vaslui nu au soluţionat cazul nici până în prezent. Nemultumită, familia copilului s-a adresat judecatorilor, contestând durata anchetei, faptul că în cauză nu s-au realizat audieri, deşi a trecut mai bine de un an.

Judecatoria Vaslui a aprobat solicitarea şi a stabilit termen de finalizare a urmaririi penale iunie 2018.
Termenul nu a fost respectat de procurori, astfel că în luna iulie, familia minorului s-a adresat cu o nouă cerere instanţei. Din iulie şi până in prezent, au fost stabilite trei termene de judecata fără niciun rezultat, pentru ca procurorii nu au inaintat instanţei dosarul de urmarire penală. Un al patrulea termen este programat pentru astăzi.

Copil de 10 ani, spulberat de o autoutilitară pe un trotuar din Vaslui 

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/cum-umilit-autoritati-copil-10-ani-zdrobit-duba-trotuar-ancheta-tergiversata-procurorii-ignorat-termenul-stabilit-instanta-1_5b8fad0adf52022f752500cd/index.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.