Bârlădeanul Cătălin Brăescu și vasluianul Tudor Buguleț au reușit să iasă la rampă și la acest campionat european, fiind printre cei mai buni jucători ai Echipei Naționale de handbal a României după primele două partide disputate.

Cătălin Brăescu a fost cel mai bun marcator al României în partida de debut cu Danemarca, reușind să marcheze de patru ori. În această partidă vasluianul Tudor Buguleț a învins și el apărarea adversă de două ori. România a pierdut partida după o dispută acerbă, scor 22 – 24. În partida următoare, cu Franța, a fost rândul lui Buguleț să iasă la rampă, acesta având cinci reușite, din nou cele mai multe marcate de un jucător român. Brăescu nu a rămas nici el dator, reușind să marcheze de trei ori. Reușitele celor doi au contribuit la câștigarea unui punct, după ce francezii păreau că au asigurată victoria. România a revenit de la 10 -15 la pauză, la fluierul final al arbitrului tabela indicând 30 – 30. Progresul echipei antrenate de Jordi Giralt este remarcabil, având în vedere că în urmă cu aproximativ 10 luni ceda cu 19 – 41 în fața Franței.

Brăescu și Buguleț aveau câte șapte goluri marcate după partidele cu Danemarca și Franța, fiind cei mai buni marcatori ai Echipei Naționale.

Bârlădeanul Cătălin Brăescu este fost elev al școlii gimnaziale “George Tutoveanu” și a deprins tainele handbalului de la profesorul de educație fizicã și sport Adrian Todireasa. Un fapt inedit este că bârlădeanul Cătălin Brăescu a fost portar la început, dar profesorul Todireasa a dat dovadă de fler și l-a reprofilat. În prezent evoluează pentru CS Știința Municipal Bacău.

Bogdan Tudor Buguleț, celălalt handbalist vasluian convocat la Campionatul European din acest an a fost format la Liceul cu Program Sportiv Vaslui de profesorul Laurențiu Cozma. Este component al Centrului de Excelență de la Sighișoara dar evoluează în continuare pentru LPS Vaslui în competițiile de juniori.

Cei doi vasluieni au reușit astfel noi prestații de senzație, cum au oferit și la Campionatul European U17 de anul trecut. Buguleț a fost atunci al treilea marcator la Goteborg, cu 28 de reușite, în timp ce Brăescu a fost al patrulea, cu 22 de goluri marcate.

România a disputat aseară, după încheierea ediției noastre, cea de-a treia partidă din grupa B, împotriva Norvegiei, lanterna roșie a grupei. Norvegienii aveau golaveraj -7, după ce pierduseră ambele partide. Au pierdut la o distanță considerabilă cu Danemarca, 24 – 30, însă au fost foarte aproape să obțină și un rezultat pozitiv cu Franța, scor 29 – 30.

Deși au fost plasați într-o grupă foarte dificilă, cu trei forțe mondiale, vasluienii au reușit să păstreze speranțe pentru calificarea în Main Round, în lupta pentru medalii. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuia ca România să învingă Norvegia și ca Danemarca să învingă Franța. Sau ca Franța să învingă la scor Danemarca și România să o surclaseze clar pe Norvegia, pentru a avea câștig de cauză în fața danezilor datorită golaverajului. Acest scenariu era însă puțin probabil, deoarece danezii aveau +8 și românii -2, așadar era nevoie să se recupereze o diferență de 10 goluri prin rezultatele celor două partide din ultima etapă a grupei B.

În cazul în care România va termina pe locul trei în grupa B vasluienii vor disputa Intermediate Round și vor putea ocupa cel mult locul nouă la sfârșitul competiției. (George PROCA)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2018/08/13/handbalistii-vasluieni-braescu-si-bugulet-au-facut-spectacol-la-campionatul-european-u18-din-croatia/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.