Pentru unii zâmbete, pentru alții frustare. Nu mai puțin de 20 de rugbyști bârlădeni au disputat sâmbătă sferturile de finală din Cupa Regelui. În această competiție participă anual echipele care dispută SuperLiga CEC BANK, primul eșalon de rugby din România.

În toate cele patru partide ale sferturilor de finală din Cupa Regelui, victoria a revenit oaspeților, echipele considerate favorite obținând calificarea în semifinalele competiției. În urma rezultatelor înregistrate semifinalele Cupei Regelui sunt Știința Baia Mare – Steaua București și Timișoara Saracens – CSM București. Au rămas în competiție 15 bârlădeni, aproape toți, deoarece două din cele patru echipe eliminate nu aveau în lot niciunul.

Pe stadionul Mihail Naca, deținătoarea trofeului, Știința Baia Mare, s-a impus cu 67 – 5 în fața formației Tomitanii Constanța. O partidă controlată autoritar de zimbri, care la pauză aveau deja un avantaj confortabil, 41 – 0. În ciuda diferenței de scor, constănțenii au reușit câteva faze frumoase și un eseu de onoare, marcat de Ioniță Nistor, punctele maramuresenilor avându-i ca autori pe Jone Nasalo, patru eseuri, Ionuț Botezatu dublă, Bidzina Shamkharadze, Jgerenaia Khvicha, Sione Fakaosilea și Adrian Apostol, câte un eseu, dintre acestea șapte transformate de Taniela Maravunawasawasa, respectiv bârlădeanul Alexandru Bucur. Merg astfel mai departe în competiție bârlădenii Ionuț Balaban (centru), Alexandru Bucur (fundaș), Cristi Marian Chirică (flankerul),Vlad Vișan (linia a doua) și Alexandru Țiglă (mijlocaș la grămadă). A părăsit competiția bârlădeanul Codrin Bercu.

În ciuda faptului că abia a revenit printre echipele din primul eșalon valoric, Gloria Buzău a dat o replică curajoasă campioanei en-titre, Timișoara Saracens, care s-a impus totuși fără emoții, rezultat 52 – 19. Singurul eseu al buzoienilor l-a reușit Nicholas Moa, în timp ce altă nouă achiziție, Paula Folau, și-a trecut în cont o transformare și patru lovituri de pedeapsă. De partea învingătorilor, Mădălin Lemnaru a semnat o dublă alături de reușitele jucătorilor Mesake Doge, Gabriel Conahe, bârlădeanul Vlăduț Zaharia, Eugen Căpățână, Michael Stewart și Samoa Luke, ultimul împreună cu Gabriel Conache izbutind și punctele din tentative de țintă. Luptă în continuare pentru medalii bârlădenii Gabriel Rupanu (mijlocaș la grămadă) și Daniel Vlăduț Zaharia (aripă).

Cel mai strâns rezultat s-a consemnat pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu acolo unde Steaua București a trecut de Universitatea Cluj cu rezultatul de 45 – 21. Studenții clujeni și-au trecut în cont trei eseuri, autori Vasile Dragoș, Silviu Vasiliu și Vlad Toma, toate transformate de Ovidiu Melniciuc și Ionuț Mazăre. Miltarii au trecut de defensiva gazdelor prin Alexandru Porojan, dublă, bârlădeanul Robert Neagu dublă, Kuselo Moyake, Daniel Plai și Ionel Melinte, ultimii doi reușind împreună și cinci transformări. S-au calificat în sferturi bârlădenii Bogdan Doroftei, Iustin Panaite (jucători de linia a doua) și Robert Neagu (fundaș).

Derbyul capitalei dintre Dinamo București și CSM București a revenit tigrilor cu rezultatul de 42 – 9. La pauză, diferența a fost de numai 15 – 9 în favoarea CSM-ului, dar apoi pe fondul tentativelor de țintă irosite de Hendrik Mulder, care în prima repriză a marcat din trei penalități, trupa lui Eugen Ajok s-a distanțat, pe final scorul luând proporții. Jason Tomane o dublă, Adrian Ion, Alexandru Oancea și Hagen Schulte a fost autorii eseurilor tigrilor, în timp ce Valentin Calafeteanu a punctat dintr-o transformare și o penalitate, iar Florin Vlaicu din trei transformări și două penalități. Pentru CSM București evoluează bârlădenii Ștefan Iancu și Andrei Toader (linia a II-a), Vasile Balan (pilier), Ștefan Cucoș și Cosmin Iliuță și centrii (centri), care au obținut biletele pentru semifinale. (George PROCA)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2018/08/13/emotii-contrare-pentru-rugbystii-barladeni-dupa-disputarea-sferturilor-din-cupa-regelui/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.