MODIFICÃRI… Elevii nu vor mai fi nevoiti sã facã de serviciu pe scoalã dacã cea mai recentã propunere a ministrului Educatiei, Liviu Pop, va prinde viatã. Acesta a anuntat cã îsi doreste ca notiunea de elev de serviciu sã disparã, iar de accesul în unitatea de învãtãmânt sã se ocupe un cadru didactic auxiliar. Potrivit ministrului, modificarea are sanse mari sã fie introdusã chiar din aceastã toamnã.

“Nu sunt sustinãtor al acelui elev de serviciu. Elevul de serviciu pe scoalã trebuie sã disparã, ca notiune. Pentru cã scoatem un elev din timpul actului de educatie ca sã facã intrare-iesire. Cred cã putem gãsi la nivelul unitãtilor de învãtãmânt cadre didactice auxiliare care sã stea la poartã si sã facã evidenta elevilor, nu sã stea doi elevi de serviciu, care uneori pot fi expusi dacã nu avem pazã în scoalã. Eu cred cã la începutul anului scolar vom putea sã eliminãm notiunea de elev de serviciu pe scoalã. Elevul e trimis la scoalã sã facã ore, existã suficient personal care poate sã se ocupe de accesul în scoalã”, a declarat Liviu Pop în cadrul unei festivitãti din Sibiu.

Ministrul Educatiei e îngrijorat: “trebuie sã asigurãm paza copiilor în scoli”

De asemenea, acesta a atins si subiectul pazei în scoli, precizând ca va analiza îndeaproape situatiile în care primarii spun cã nu au bani pentru acest lucru: “Avem si noi semnale cã existã autoritãti locale care renuntã la paza elevilor, spunând cã trebuie sã pãzeascã numai patrimoniul, nu si elevii. Dar strategia privind combaterea violentei în scoli e o strategie semnatã si de reprezentantii Ministerului Dezvoltãrii si Ministerul de Finante. În aceste situatii trebuie gãsite solutii comune, atât în timpul orelor, cât si în afarã actului educational. Vom analiza unde se duc banii Consilului Local dacã nu îsi mai permit sã pãzeascã scoala în timpul actului educational, iar noi vom face o radiografie la nivelul Ministerului Educatiei pentru a vedea cum asigurãm paza copiilor. E obligatoriu sã avem sistem securizat, pasii se fac, sper cã autoritãtile locale sã înteleagã cã avem nevoie de pazã în scoalã. Cred cã autoritãtile locale vor rezolva aceastã problema pânã în 11 septembrie”.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/schimbari-in-invatamant-dispare-elevul-de-serviciu

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.