Pedepsele acordate de judecãtorii vasluieni lui Alex Gabriel Radovici si Lucian Ionut Ciobanu, tinerii din Pribesti care, pentru a face rost de bani pentru pãcãnele, au ucis un vecin în vârstã de 84 de ani, rãmân definitive, a decis Curtea de Apel Iasi, prin respingerea apelurilor formulate de cei doi. Radovici, initiatorul tâlhãriei, va executa 22 de ani de închisoare, în timp ce amicul sãu va sta dupã gratii 16 ani si 8 luni. Totul, pentru 640 lei, cât au considerat cei doi cã meritã viata unui om.

La începutul lunii iunie anul trecut, o crimã oribilã a zguduit comunitatea din Pribesti, comuna Codãesti. Dupã ce au bãut bine, doi tineri din sat au poftit sã joace la pãcãnele, pentru a recupera ce cheltuiserã la crâsmã. Nu aveau însã nici un ban si s-au gândit sã-i obtinã de la un vecin, Stefan Sânicã, care, om gospodar, mai punea deoparte un ban din pensie. Dupã ce au intrat în curtea omului, cei doi, Alex Gabriel Radovici si Lucian Ionut Ciobanu, l-au luat la bãtaie pânã ce bãtrânul în vârstã de 84 de ani le-a spus unde-si tinea economiile, suma de 640 lei. Pentru ca victima sã nu reclame fapta, l-au strâns de gât cu o curea, dupã care au dispãrut, plecând tocmai la Iasi, unde au jucat la pãcãnele toti banii „câstigati”. Crima a fost descoperitã a doua zi de nepotul victimei, venit în vizitã la bãtrân, care i-a alertat pe politisti. Fãptasii au fost repede identificati si, luati la întrebãri, si-au recunoscut vina, astfel cã, pe baza probelor, procurorii au decis retinerea lor sub acuzatia de tâlhãrie calificatã urmatã de moartea victimei, Tribunalul Vaslui emitând mandate de arestare preventivã pe numele celor doi. Aflat în spatele gratiilor, Alex Gabriel Radovici, cuprins de remuscãri, a încercat sã se sinucidã, fiind salvat la timp de gardieni si internat sub supraveghere strictã la Spitalul Penitenciar din Târgu Ocna. Cei doi au sustinut cã victima ar fi murit din cauza loviturilor administrate si nu l-ar fi fost omorât deliberat, cerând schimbarea încadrãrii juridice a faptelor de care au fost acuzati, din omor calificat si tâlhãrie calificatã, în tâlhãrie urmatã de moartea victimei, acuzatii care le-ar fi adus o pedeapsã mai micã. Cererea lor a fost respinsã de judecãtorii Tribunalului Vaslui care au decis pedepsirea exemplarã a celor doi criminali. Alex Gabriel Radovici, cel care l-a strangulat pe bãtrân pentru a afla unde tine banii, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, în timp ce Lucian Ionut Ciobanu a primit o pedepasã ceva mai micã, de 16 ani si 8 luni dupã gratii. Imediat dupã pronuntarea sentintei, cei doi au fãcut apel la instanta superioarã, sperând cã astfel vor obtine o condamnare mai usoarã. Judecãtorii Curtii de Apel Iasi nu au fost însã cu nimic mai îngãduitori decât colegii lor vasluieni si au respins, ca nefondate, apelurile celor doi ucigasi. Sentinta datã marti fiind definitivã si irevocabilã, cei doi mai au o singurã sperantã pentru a mai prinde ceva din tineretea lor în libertate: de a fi eliberati conditionat înainte de ispãsirea întregii pedepse. Adicã peste minim 15 ani, în cazul lui Radovici, respectiv peste aproape 11 ani, în cazul lui Ciobanu, si asta cu conditia sã fie detinuti model!

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2018/06/apelurile-criminalilor-care-au-ucis-pentru-bani-de-pacanele-respinse.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.