Un amplu mars de protest motorizat va avea loc pe 19 mai, cu destinatie finalã Palatul Victoria, din Bucuresti. Sute de masini sunt pregãtite sã plece din toate orasele Moldovei, dupã un program stabilit, cu jonctiune la Tisita, la ora 12.00, dupã care coloana auto si moto se va deplasa cãtre sediul Guvernului României.

Protestul este organizat de Asociatiile civice ‘Împreunã pentru A8’ si ‘Moldova vrea Autostradã’ si isi propune sã forteze Guvernul, Ministerul Transporturilor si CNAIR/CNIR sã punã in practicã Masterplanul General de Transport al Romaniei, asumat si semnat, cu termene clare si deja de mult depãsite, pentru construirea AUTOSTRÃZII CÃTRE EUROPA – autostrada A8, Iasi – Tg. Mures si a autostrãzii NORD-SUD A7, pe ruta Ploiesti-Suceava. Autostrada A8 Iasi – Tg Mures este de importantã vitalã pentru regiunea Moldovei, urmand sã facã legãtura cu Europa, si sã permitã investitiilor strãine sã treacã muntii Carpati si mãrfurilor din Moldova sã ajungã mai rapid pe piata europeanã.

Unde suntem acum?

Nepãsarea, prostia si incompetenta autoritãtilor fac ca, desi s-a pornit un studiu de fezabilitate pentru A8, incã de acum 11 ani, lucrurile sã stea, in anul Centenarului, fix ca acum 11 ani. Nu s-a mai miscat absolut nimic! Dar nimic! Termenul de receptie asumat pentru A8 trebuia sã fie 2019. Acelasi lucru si pentru A7, Ploiesti-Suceava, pentru care nu s-a licitat nici mãcar Studiul de Fezabilitate. Aici s-a stabilit recordul mondial de incompetentã – licitatia a fost amanatã de 15 ori in 6 ani! O mai mare batjocurã pentru o regiune cu 5 milioane de cetãteni romani nu s-a mai pomenit. ‘Marsul nostru trebuie sã-i facã sã inteleagã cã rãbdarea moldoveneascã s-a terminat. Nu mai acceptãm nicio amanare; am asteptat destul, inutil si pãcãliti de promisiuni. Vino si tu sã le arãtãm cã VREM AUTOSTRÃZI PENTRU MOLDOVA!’, se aratã in comunicatul de presã al Asociatiilor civice ‘Moldova vrea autostradã’ si ‘Împreunã pentru A8’, care invitã presa sã transmitã live tot parcursul marsului panã la Bucuresti.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2018/05/vrem-autostrazi-in-moldova-vrem-ca-regiunea-noastra-sa-fie-legata-de-europa.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.