Doi bãrbati si-au pus streangul de gât, de 1 mai!

0

ZIUA SPÂNZURATILOR

DECEPTIE…Doi bãrbati, unul de 60 de ani din comuna Gherghesti si unul de 50 de ani, din comuna Voinesti, au ales sã îsi punã capãt zilelor, în aceeasi zi, pe 1 Mai! Niciunul dintre ei n-a lãsat vreun bilet de adio, prin care sã-si justifice gestul extrem, dar faptul cã locuiau singuri, cã mai si consumau alcool si probabil sufereau de o depresie severã, i-a fãcut pe amândoi, desi departe unul de altul, sã recurgã la acelasi gest: si-au pus gâtul în streang. Politistii au deschis dosare penale pentru omor din culpã, pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la cele douã tragice întâmplãri.

Douã sinucideri în aceeasi zi, ambele prin spânzurare, au îngrozit, pe 1 Mai, oamenii legii. În ambele cazuri, si-au pus capãt zilelor, bãrbati de vârste înaintate, unul de 50 de ani din comuna Voinesti si celãlalt de aproximativ 61 de ani din comuna Gherghesti, sat Corodesti. Si tot ca o coincidentã, ambii au fost descoperiti de rudele lor care au dat alarma. Cazurile au fost la interval de câteva ore distantã unul fatã de celãlalt.

Primul a fost cel din comuna Gherghesti, sat Corodesti, unde un bãrbat de aproximativ 61 de ani, Vasile Alexa, a fost gãsit în jurul orelor 8.00, de cãtre o nepoatã. Vasile Alexa s-a sufocat cu un streang, legat de o grindã a casei unde mai locuia din când în când, casa fiind pãrãsitã. Omul era în genunchi, ceea ce a arãtat clar dorinta lui de a muri, acesta autosufocându-se, fãrã a se atârna ca un spânzurat! Vecinii spun cã Vasile Alexa era un bãrbat singur, locuind cu mama lui, dar mai avea grijã si de casa pãrãsitã, unde si-a pus capãt zilelor. Era, spun consãtenii sãi, un împãtimit al consumului de alcool. Bãrbatul n-a lãsat nici un bilet de adio, nu si-a explicat gestul, iar rudele nu gãsesc nicio explicatie. Cel mai probabil, cu mintile întunecate de alcool, omul a avut o stare depresivã si a cedat. Corpul lui a fost transportat la Medicina Legalã Vaslui pentru necropsie.

Al doilea caz de sinucidere prin spânzurare s-a petrecut la nouã ore distantã, în comuna Voinesti. Nicolae Silviu Marin, de 51 de ani, a fost gãsit spânzurat de o grindã în casa sa, la orele 17.00, de fratele sãu. Acesta l-a dat repede jos din streang, a chemat ambulanta însã cadrele medicale nu l-au mai putut ajuta si au fost nevoite sã constate decesul. Silviu Marin trãia si el tot singur, nu avea sotie sau copii, iar cum el mergea mereu la masã la mama lui, cu fratele sãu, rudele s-au alertat când au vãzut cã Silviu Marin nu a venit, ca de obicei, sã ia prânzul. Fratele lui, care lucreazã la primãria Voinesti, a trecut pe la el sã vadã ce s-a întâmplat, iar când a intrat în casã a avut parte de o imagine de groazã: fratele sãu atârna în streang! Nici Silviu Marin n-a lãsat vreun bilet de adio, însã se pare cã acesta suferea de depresie. Starea sa nu pãrea atât de gravã încât sã lase de înteles cã va recurge la un asemenea gest extrem. Si în acest caz s-a efectuat necropsia la Medicina Legalã Vaslui. „În amble cazuri s-au deschis dosare penale pentru ucidere din culpã, pentru stabilirea împrejurãrilor deceselor celor doi bãrbati”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Medicul legist a stabilit în urma necropsiilor efectuate ieri cã ambii bãrbati au decedat în urma asfixierii mecanice, fãrã a suferi de boli grave care sã le fi pus în pericol viata. Doar depresia, cauzatã de singurãtate, pare a fi motivul pentru care au recurs la gestul suicidal.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/doi-barbati-si-au-pus-streangul-de-gat-de-1-mai

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.