Merg la naționala de muzică instrumentală

0

Bianca Fodor

Costel Enea

Elevii Bianca Fodor și Costel Enea, de la Școala Gimnazială “Vasile Alecsandri” Vaslui, s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Muzică Instrumentală.

S-a încheiat etapa interjudețeană (zonală) a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală, clasele III-VIII, desfășurată la Botoșani pe 16 martie, cu rezultate remarcabile pentru elevii Școlii Gimnaziale “Vasile Alecsandri” Vaslui.

S-au obținut cinci premii I: Bianca Fodor, trompetă, profesor Romeo Tălmaciu; Costel Enea, clarinet, profesor Iftimie Căuneac; Mihaela Barnoschi, flaut, profesor Renata Fodor; Daniel Macarov, trompetă, profesor Romeo Tălmaciu; Rareș Buhai, trompetă, profesor Romeo Tălmaciu, corepetitor Ana Maria Șnaider. A fost și o mențiune: Vlad Palcu, pian, profesor Laura Turtă.

Dintre aceștia, Bianca Fodor și Costel Enea s-au calificat pentru faza națională, care se va desfășura la Baia Mare.

“Toți elevii au avut prestații excepționale, lucru datorat talentului, susținut de o pregătire și o muncă asiduă a lor și a profesorilor îndrumători. Nu este de neglijat sprijinul părinților, al Inspectoratului Școlar Județean, în mod particular al doamnei inspector școlar general, profesor Gabriela Plăcintă, și al Primăriei Vaslui, în mod special prin domnul primar Vasile Pavăl, care ne-au încurajat moral și financiar cu fiecare prilej”, a declarat Dorina Baban, directoarea Școlii ”Vasile Alecsandri” Vaslui.

Este al treilea an consecutiv când gimnaziul vasluian are calificați la faza națională a Olimpiadei de Muzică, rod al muncii de echipă – profesori și elevi.

”În aceste zile, suntem într-o situație specială, încărcată de emoții și speranțe. Domnul profesor Tălmaciu Romeo, nerefăcut complet după gravul accident suferit, a fost alături de elevi și de pe patul de spital, cu sfaturi, încurajări și gânduri pozitive. O dovadă de extraordinară pasiune și profesionalism din partea sa, un profesor de mare valoare și suflet al școlii. Mulțumesc în egală măsură profesorilor Bîțu Eduard, Fodor Renata, Ursu Alexandru, tuturor colegilor de la muzică instrumentală, care au preluat atribuțiile colegului aflat în convalescență, prin organizare și ore prelungite de repetiții și studiu, astfel ca elevii să treacă mai ușor peste lipsa temporară a mentorului lor. Succes pe mai departe, elevilor! Felicitări tuturor celor implicați! Mulțumesc în mod special colegilor!”, a mai spus prof. Dorina Baban.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/merg-la-nationala-de-muzica-instrumentala/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.