În imaginile surprinse de jurnaliştii de la Mesagerul de Neamţ, fostul episcop al Huşilor apare transformat total, faţă de imaginea pe care o înfăţişa pe vremea când ocupa scaunul episcopial. 

De la opulenţă şi atitudinea sfidătoare, Corneliu Bârlădeanul a fost surprins într-o ţinută modestă, cu fes pe cap, stingher în faţa camerei de filmat. Potrivit jurnaliştilor din Neamţ, Corneliu Bârlădeanul a fost surprins sâmbătă 17 martie, în timp ce se plimba alături de maica stareţă Iosefina Giosanu, de la Mănăstirea Văratec, în pădurea care duce spre fosta stână turistică de la Agapia.

Fostul Episcop de Huşi, alături de maica stareţă Iosefina la plimbarea în pădure FOTO Mesagerul de Neamţ

Cei doi au fost deranjaţi de prezenţa jurnaliştilor în zonă, maica stareţă Iosefina ameninţându-i că îi ”va pomeni unde trebuie”. 

Corneliu Bârlădeanul s-a retras la Văratec în toamna anului trecut, după ce la Episcopia Huşilor a fost întronizat un alt episcop PS Ignatie. 

Deşi s-a retras din funcţie în urma unui scandal sexual fără precedent în Biserica Ortodoxă Română, fostul episcop al Huşilor şi-a păstrat rangul de înalt ierarh şi titlul de Preasfinţit, precum şi privilegiile prevăzute de statut. Pe lângă locuinţa de serviciu, Corneliu Bârlădeanul încasează, lunar, salariu aferent funcţiei de episcop.Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au făcut o serie de precizări în privinţa fostului episcop al Huşilor, după apariţia în presă a unor informaţii potrivit cărora Corneliu Bârlădeanul ar încasa un salariu de 20.000 de lei de la BOR.  

Fostul Episcop de Huşi, alături de maica stareţă Iosefina la plimbarea în pădure FOTO Mesagerul de Neamţ

Reprezentanţii MMB precizează că fostul episcop al Huşilor are, cel puţin deocamdată, rangul de „episcop retras“, motiv pentru care se bucură în continuare de privilegiile statutare. Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei, Corneliu Bârlădeanu nu încasează 20.000 de lei lunar, ci aproape un sfert din această sumă, adică aproape 5.000 de lei.

Practic, fostul episcop al Huşilor, retras în penitenţă la Văratec, în casa în care a locuit mai bine de zece ani, una dintre cele mai mari personalităţi ale BOR, Bartolomeu Anania, încasează lunar câteva mii de lei fără a desfăşura vreo activitate.

Fostul Episcop de Huşi, alături de maica stareţă Iosefina la plimbarea în pădure FOTO Mesagerul de Neamţ

Cum a izbucnit scandalul de la Huşi

Reamintim că scandalul de la Episcopia Huşilor a izbucnit la jumătatea lunii iunie anul curent. Pe fondul unor presiuni şi ameninţări cu divulgarea în presă a imaginilor compromiţătoare, episcopul Corneliu a mers la DNA şi a denunţat trei dintre preoţii care îl şantajau. Prelatul s-a plâns procurorilor că respectivii clerici îi solicitau funcţii şi bani. Decizia de a depune plângere la DNA fără a-şi informa superiorii, a atras critici, Corneliu Bârlădeanu fiind acuzat că a încălcat cutumele bisericeşti.

După arestarea la domiciliu a celor trei preoţi acuzaţi de şantaj, la scurt timp în presa tabloidă a fost publicat unul dintre cele opt filmuleţe ridicate de procurorii DNA în urma percheziţiilor. Imaginile înfăţişau doi bărbaţi în sutană în ipostaze intime, unul dintre ei având fizionomia şi vocea asemenea episcopului Corneliu.

Corneliu Bârlădeanul, pe vremea când era episcop. Între timp, bolidul cu care se plimba a fost vândut de noul episcop al Huşilor
După vizionarea imaginilor necenzurat, atât reprezentanţii Patriarhiei Române, cât şi cei ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, au concluzionat că Corneliu Bârlădeanu pare a fi unul dintre protagoniştii filmării. Abia după publicarea materialului video, Mitropolia Moldovei a dispus oprirea de la slujire a episcopului de Huşi. Ulterior, la şedinţa Sfântului Sinod din luna august, la presiunile superiorilor, Corneliu Bârlădeanu şi-a anunţat retragerea din funcţie.

Mai puteţi citi:

„Spotlight” moldovenesc. Filmarea păcătoasă pentru care un şef al Bisericii a purtat microfoane sub sutană

Descoperire scandaloasă în dosarul „sexgate în sutană“: episcopul Huşilor, filmat alături de un bărbat în ipostaze pornografice. Cine apare alături de prelat

Evoluţia fulminantă şi prăbuşirea ruşinoasă a celui mai tânăr episcop din BOR. Expertiza cu care Bârlădeanu ar fi vrut să se salveze

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/foto-arata-fostul-episcop-husi-6-luni-exilarea-varatec-Inaltul-prelat-surprins-padure-maica-stareta-1_5aaf6365df52022f75c026e5/index.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.