Recital de excepție: Marii compozitori ai lumii, „invitați” din nou la Bârlad

0

Timotei Bigu

Duminică, la Pavilionul Expozițional “Marcel Guguianu”, publicul meloman va avea posibilitatea să audieze un concert susținut de tineri din cadrul Fundației Culturale “Remember Enescu”.

În weekend, Pavilonul Expozițional „Marcel Guguianu” din Bârlad va răsuna din nou pe acorduri de pian, flaut, chitară, vioară și oboi. Recitalul vocal-instrumental este programat pentru duminică, 18 martie, de la ora 11, și face parte din seria concertelor „Preludiul gloriei”, din cadrul Festivalului Național „Remember Enescu”. Ca de fiecare dată, publicul va avea ocazia să se delecteze pe arii de Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Robert Schumann, George Enescu, Niccolo Paganini, Georg Friedrich Händel, Henry Purcell, Benedetto Marcello, Tomaso Albinoni, Alexander Alyabyev, Tiberiu Brediceanu și Gaetano Donizetti.

Lucian Albu

Recitalul va fi susținut de elevi și studenți de la Școala Gimnazială de Arte „N.N. Tonitza” Bârlad, Colegiul Național de Arte „George Apostu” Bacău și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, acompaniați la pian de profesorii Emilia Mocanu, Cezara Petrescu și Laura Turta. Vor evolua pe scenă Maria Petrea (pian), Alessia Banu (vioară), Lucian Albu (flaut), Timotei Bîgu (chitară), Andrei Liță (canto), Emilian Rusu-Donighevici (oboi), Monica Rusu-Donighevici (oboi), Diana-Elena Vornicu (canto) și Egidiu-Maximilian Ciuraru (canto). De asemenea, va încânta publicul duo-ul format din Diana-Elena Vornicu și Egidiu-Maximilian Ciuraru (canto).

Tinerii artiști sunt îndrumați de profesorii Emilia Mocanu, Dorel Andrei, Camelia Andrei, Lucian Grădinaru, Oana Severin, Mihaela Gora-Gioacas și Doina Dimitriu.

Evenimentul muzical este organizat de Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, prin muzeograful Mircea Mamalaucă, și Fundația Culturală „Remember Enescu” București, prin prof. Mihaela Tomescu, care va fi și prezentatoare.

„Muzeul «Vasile Pârvan» are deosebita bucurie de a organiza o nouă întâlnire cu membrii Fundației Culturale «Remember Enescu», colaboratori vechi și statornici ai instituției noastre. Duminică, la Pavilionul Expozițional «Marcel Guguianu», publicul meloman va avea posibilitatea să audieze un concert de excepție susținut de tineri din cadrul Fundației, care, prin talent și muncă neobosită, au ajuns la performanțe de excepție. Va fi un concert în care instrumentiștii vor îmblânzi, cu note și partituri inspirat alese, pianul, flautul, oboiul și chitara. Pe lângă tinerii muzicieni, la Bârlad va fi prezentă și Mihaela Tomescu, președinta Fundației «Remember Enescu», cea care de mulți ani adună în jurul său foarte mulți tineri talentați din întreaga Românie, promovându-i în concerte și recitaluri, așa cum va fi și cel de la Bârlad”, ne-a declarat Mircea Mamalaucă.

Intrarea este liberă.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/recital-de-exceptie-marii-compozitori-ai-lumii-invitati-din-nou-la-barlad/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.