Ave, Daddy!

0

După congresul din 11 martie 2018, PSD a trecut la un nou nivel de demagogie. Să îți propui abia acum să faci din România un „hub regional de transport”, în condițiile în care tu ești la putere din 2012, cu o întrerupere de un an de zile, timp în care ai dovedit cu vârf și îndesat că nu esti capabil să dezvolți rețeaua națională de drumuri și autostrăzi, e deja prea mult.
Redeschiderea minelor ne spune foarte multe despre viziunea PSD pentru viitorul României: în timp ce toată lumea și mai ales toată Uniunea Europeană se orientează spre surse de energie regenerabilă, care să polueze cât mai puțin, PSD, ca de obicei, scoate un proiect de țară prin care suntem defazați cu cel puțin vreo 30 de ani pe acest subiect. Nu cărbunii sunt viitorul, ci energia eoliană, solară și hidroenergia.
„Realizarea unui proiect universitar de elită, o universitate care să fixeze o ștachetă occidentală în învățământul intern”, este un alt obiectiv măreț al preaslăvitului lider. Doresc să reamintesc tuturor că noi nu suntem capabili să furnizăm manuale școlare pentru toți elevii din România la începutul fiecărui an școlar.
Problema este din păcate că PSD-ul nu este capabil să rezolve problemele curente ale țării: spitale, școli, autostrăzi, aeroporturi etc.
Lansează tot felul de perdele de fum și teme false poate, poate mai distrage atenția de la problemele reale cu care se confruntă cetățenii.
La Vaslui, situația este în oglindă, din păcate.
1. Nu reușim să atragem oameni în piața Vidin – nici comercianți, nici clienți -, dar vrem să construim un bazar de 20 milioane de lei din fondurile proprii ale primăriei, fără a ne interesa câtuși de puțin de funcționalitatea sau succesul pe care îl va avea această investiție.
2. Vom reabilita varianta după ce se va construi atât bazarul, cât și un ansamblu rezidențial în acea zonă, adică în 2040, ca în noul proiect de țară al PSD.
3. Vom cumpăra 18 troleibuze noi, nu știm exact când, dar sub nici o formă nu mai extindem rețeaua de apă canal din municipiul Vaslui.
După cum puteți vedea, obiectivele sunt mărețe și lăudabile, aș putea spune, dar, din păcate, realitatea este mult mai sumbră. În ultimii doi ani de zile, Primăria Vaslui a avut un excedent bugetar de peste 15 milioane lei, provenit de la capitolul investiții. Mai exact, nu au fost capabili să cheltuiască toți banii pe care i-au avut la dispoziție. Salariile din primărie au fost majorate de două ori în această perioadă, iar din punctul de vedere al domnului primar Vasile Pavăl, singurii vinovați pentru existența excedentului sunt constructorii. Nici persoana sa, nici aparatul său de specialitate, nu au absolut nici o vină.

Tudor Polak
Președinte PNL Filiala Municipală Vaslui

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.