Pregãtiti la cel mai înalt nivel, elevii îsi îndeamnã colegii sã intre în programul”Hai la Olimpiadã!”

0

INTELIGENTI…Elevii vasluieni, pregãtiti în cadrul centrului de performantã “Hai la Olimpiadã!”, îi îndeamnã pe colegii lor sã aplice la acest program dacã îsi doresc sã aprofundeze materia predatã la scoalã. Nu doar cã îsi vor face prieteni noi care le împãrtãsesc pasiunea, ci vor ajunge sã exceleze la disciplinele preferate. Stefan Zaharia si Radu Durlesteanu, elevi în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui , dar si Stefan Ioan Luca si Silviu Cãtãlin Luca, elevi în clasa a XI-a la Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui, au povestit ce înseamnã pregãtirea într-un astfel de centru prin intermediul unor filmulete publicate pe site-ul dedicat programului.Hai la Olimpiadã!” a fost initiat de Fundatia eMAG în 2012, din 2014 partener al programului fiind BCR, iar în cadrul lui sunt sustinuti elevii si profesorii care îi pregãtesc sã facã performantã la Matematicã, Informaticã si Fizicã.

Stefan Zaharia este elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui si se pregãteste prin intermediul programului “Hai La Olimpiadã!” de câteva luni, dupã ce a aflat de acesta de la profesoara lui de Informaticã de la scoalã. “Este mai usor pentru un elev sã exceleze la o materie atunci când are un ajutor, un adult cu experientã care sã îi explice. Pregãtirea pentru performantã înseamnã multã muncã, în spatele cãreia trebuie sã se afle multã ambitie, deoarece ambitia ne determinã sã vrem sã excelãm. Ceea ce îmi place cel mai mult la pregãtirea în centru este colectivul care este la fel de pasionat si determinat de performantã. Si aceastã competitie te ambitioneazã si mai tare sã vrei sã îi întreci, sã fii mai bun”, a declarat Stefan Zaharia într-un film publicat pe site-ul programului, http://hailaolimpiada.ro .

“Pregãtirea pentru performantã înseamnã pasiune”

Radu Durlesteanu este în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui si se pregãteste la informaticã în centrul de performantã “Hai La Olimpiadã!” din septembrie 2017. Printre cele mai importante premii pe care le-a obtinut pânã acum, conform site-ului, se numãrã si o medalie de argint la Olimpiada Nationalã de Informaticã, în clasa a X-a. “În informaticã nu prea existã o singurã idee de rezolvare a unei probleme si atunci toatã lumea vine cu câte o idee si putem colabora împreunã. Pentru mine pregãtirea pentru performantã înseamnã pasiune pentru ceea ce fac. Este imposibil sã faci performantã într-o materie dacã nu aloci timpul necesar. Cel mai mult, la centru, îmi place cã lucrãm în grup, suntem 20 de copii si fiecare vine cu câte o idee, le punem cap la cap si rezolvãm o problemã”, a declarat Radu Durlesteanu.

“Programul reprezintã primul prag în aprofundarea acestei discipline”

Silviu Cãtãlin Luca este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” din Vaslui. Dupã ce un profesor de la scoalã i-a propus sã se înscrie în centrul de Informaticã, acesta a început sã se pregãteascã în cadrul programului „Hai la Olimpiadã!”. “Anul trecut, când eram în clasa a X-a, am obtinut premiul I la Olimpiada judeteanã de Informaticã. Pregãtirea în centru a reprezentat o extindere a informatiilor pe care deja le stiam. (…) Programul <<Hai la olimpiadã!>> este necesar unui elev deoarece reprezintã primul prag în aprofundarea acestei discipline. Adicã, la nivel de clasã se predau unele lucruri de bazã, dar aprofundându-le se poate ajunge pânã în punctul în care informatica devine o pasiune”, a declarat Cãtãlin.

“Recomand tuturor elevilor sã aplice la programul <<Hai la Olimpiadã>>“

Stefan Ioan Luca este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic “Emil Racovitã” din Vaslui. “Pregãtirea pentru performantã reprezintã numãrul de ore petrecute în fata calculatorului lucrând la informaticã indiferent de program. Gândind mai mult îmi vin tot felul de idei si rezolv mai multe probleme. Programul <<Hai la Olimpiadã!>> este foarte necesar pentru elevi deoarece reprezintã niste ore de pregãtire cu un profesor care ne îndrumã direct si ni se acordã toatã atentia. Cel mai mult îmi place la pregãtirea în centru momentul în care mã întâlnesc cu toti elevii care participã la orele de curs si împãrtãsim idei legate de probleme si moduri de a rezolva exercitiile. Având în vedere cã domnul profesor care ne predã la <<Hai la Olimpiadã>> este domnul meu profesor de la scoalã, pot spune cã observ implicare directã si afectivã fatã de noi, prin modul în care ne explicã problema. Recomand tuturor elevilor sã aplice la programul <<Hai la Olimpiadã>> deoarece reprezintã o modalitate de a învãta programarea si de a fi îndrumat de cineva în profesie”, a declarat Stefan Ioan.

Despre program

„Hai la Olimpiadã!” este un program initiat de Fundatia eMAG în 2012, în cadrul cãruia sunt sustinuti elevii si profesorii care îi pregãtesc sã facã performantã la Matematicã, Informaticã si Fizicã. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performantã si cele mai importante concursuri pentru elevi. În anul scolar 2016-2017, 3.286 de elevi s-au pregãtit sãptãmânal în centrele de performantã din Bucuresti, Baia Mare, Brasov, Buzãu, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Suceava, Târgu Mures si Timisoara, sub îndrumarea a 290 de profesori dedicati.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/pregatiti-la-cel-mai-inalt-nivel-elevii-isi-indeamna-colegii-sa-intre-in-programul%e2%80%9dhai-la-olimpiada%e2%80%9d

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.