LINIȘTE LA URGENTE La spitalul bârlădean s-a născut pe 1 ianuarie, o fetiță, sănătoasă, ca și mama ei, iar la Urgențe a ajuns și primul caz pe acest an de intoxicație cu alcool (comă alcoolică), fiind vorba tot despr eo fetiță, dar de una de 15 ani, din Bârlad. Care a băut la petrecerea de Revelion peste măsură. A fost tratată corespunzător și redată societății în aceeași zi de 1 ianuarie.

Și anul acesta, distracția de Anul Nou s-a încheiat, pentru unii bârlădeni la spital. 435 de oameni au ajuns la Urgențe în ultimele zile ale anului, de pe 30 decembrie până astăzi, fie dupa ce au mancat si baut prea mult, fie din cauza unor afecțiuni mai vechi. Ziua de 31 decembrie și Noaptea de Revelion a fost una foarte liniștită pentru medicii de la Urgențe și de pe Salvări. Din cele 435 de persoane, mulți au fost copii, care au ajuns la CPU la Secția Pediatrie cu afecțiuni respiratorii de sezon, datorate în special unui virus care este prezent în aerul de afară, din cauza temperaturilor ridicate. „Ar trebui să fie ger, ca să dispară acești viruși, dar se pare că nu va veni gerul salvator prea repede”, en-a spus un medic d ela CPU Bârlad.

Fetele au marcat începutul de an: una s-a născut, alta s-a îmbătat!

Primul copil născut pe 2018, pe 1 ianuarie, la orele 4.00, este o fetiță de 3,8 kilograme, care s-a născut normal, mama este din comuna Fălciu și are 25 de ani. De atunci și până acum nu s-a mai născut nici un copilaș la Maternitatea din Bârlad. ~n schimb a ajuns la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU), primul bârlădean intoxicat cu alcool (comă alcoolică), care a fost adus cu ambulanța la orele 2.00, pe 1 ianuarie. Este vorba despr e o minoră de 15 ani, Cătălina M., din Bârlad, care fiind la o petrecere a băut alcool peste măsură și a intrat în comă. A fost tratată la CPU Bârlad și externată după câteva ore în stare bună.

„Au fost și persoane care au ajuns la Urgență din cauza exceselor, da nu la fel de mulți ca în anii trecuți. Am avut și pacienți cu diferite afecțiuni cronice și oameni în vârstă care au venit la urgență, dar și victime ale unor agresiuni, care nu au fost grave.” a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/cazuri-%c8%99i-necazuri-la-cpu-barlad-la-final-%c8%99i-inceput-de-an

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.