La Hoceni, gunoiul vine cu Posta!!

0

INEDIT… Vasile Tabãrã, primarul de la Hoceni, a gãsit o metodã revolutionarã pentru a-i face pe consãteni sã nu mai arunce gunoaiele la întâmplare. Tabãrã merge acolo unde vede mormane de gunoi si cautã prin gunoaie, sã gãseascã indicii legate de persoana care aruncã gunoiul la întâmplare, pe câmpuri sau în afara satului. Atunci când aflã cine a aruncat gunoaiele în bãtaie de joc, primarul si viceprimarul aduc saci mari pentru deseuri menajere, încarcã gunoaiele în saci si trimite prin postã pungile cu gunoaie celor care le aruncã la voia întâmplãrii pe câmpurile din comunã. De multe ori, oamenii sunt luati prin surprindere si, într-o primã fazã, cred cã sunt ajutoare de la Uniunea Europeanã, lãudându-se la vecini, însã când vãd cã gunoaiele s-au întors acasã rãmân perplecsi.

Locuitorii comunei Hoceni îsi primesc recomandate prin postã pungile cu gunoaie pe care le aruncã la voia întâmplãrii pe terenurile virane din afara localitãtilor, uneori chiar si la marginea satelor sau a drumurilor judetene din zonã. Surpriza pe care le-o fac mai-marii Primãriei nu este pe placul tuturor, însã multi nu pot sã comenteze. Primarul si viceprimarul merg pe urma mormanelor de gunoi aruncate la întâmplare, cautã indicii chiar în acele grãmezi de gunoi, precum facturi la electricitate sau chitante pentru plata impozitelor, dupã care strâng totul în saci mari, pe care ìi expediazã prin intermediul Postei Române la adresa proprietarilor. “În momentul în care sunt gãsite astfel de pungi, este imposibil sã nu gãsim un o chitantã sau facturã pe numele proprietarului. De regulã, nu este vorba de gunoi menajer, ci de alte deseuri, însã nu considerãm normal ceea de fac. De aceea, le trimitem prin postã aceste pungi, iar oamenii se laudã cãtre vecini, înainte de a le desface, cã au primit ajutoare de la Uniunea Europeanã. Este o metodã foarte eficientã prin care localnicii renuntã, usor-usor, la astfel de practici nu tocmai corecte”, spune primarul comunei Hoceni, Vasile tabãrã.

Toate cheltuielile cu expedierea coletelor cu gunoaie prin postã sunt suportate de cãtre Primãria Hoceni. “Am mers într-un suflet la Postã, crezând cã am primit ajutoare de la UE. Când colo, primãria mi-a trimis o pungã cu gunoiul aruncat de cineva din familia mea pe marginea drumului. Asta e, am fost prinsi”, recunoaste o femeie din sat. “Cei prinsi cu gunoaie aruncate aiurea au primit coletul, amenda si au fost pusi sã plãteascã si contravaloarea coletului. Asa procedãm noi. S-a dus vestea peste tot cã gunoiul ajunge prin postã acasã si acum fiecare este mult mai atent, mult mai corect”, explicã viceprimarul comunei. Lectia primarului le-a prins bine localnicilor care sunt acum mult mai atenti unde aruncã resturile menajere. Pe teritoriul comunei Hoceni sunt amenajate mai multe locuri speciale cu pubele pentru colectarea selectivã a deseurilor, însã localnicii se plâng cã sunt mult prea putine pentru întreg teritoriul comunei.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/la-hoceni-gunoiul-vine-cu-posta

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.